Drones met camera

Vroeger was het maken van luchtfoto’s een activiteit die voorbehouden was aan professionals met speciale apparatuur. Er werd een duur vliegtuig gehuurd dat de fotograaf van een vliegveld naar zijn positie bracht voor het maken van een aantal foto’s. Het resultaat was lang niet altijd wat je wenste maar je was wel altijd honderden euro’s kwijt. De drone met camera heeft dit voorgoed veranderd, het maken van luchtfoto’s en video’s ligt nu voor iedereen binnen bereik. Met een starter kit is het na enige oefening al mogelijk om bijzondere luchtfoto’s van je tuin en huis te maken. Wil je doorgroeien tot professioneel niveau, dan is dat mogelijk met een Ultra HD 4K cameradrone.

Waarom een drone met camera kopen?

Drones zijn super populair geworden en het is een bijzondere leuk ervaring om je eigen drone te besturen. Door de gyroscoop stabiliseringen en GPS tracking is het relatief eenvoudig om de beginselen van het drone vliegen onder de knie te krijgen. Wil je ook kunnen genieten van het uitzicht wat een drone heeft, dat kan! Schaf een drone met camera aan. Op deze pagina vind je diverse cameradrones waar je foto- en video-opnames mee kunt maken terwijl de drone hoog in de lucht vliegt. Hieronder lichten we de opties van cameradrones toe, zodat je eenvoudig de cameradrone kunt kiezen die bij jouw wensen en budget past.

Soorten drone met camera

We hebben de cameradrones in ons assortiment in een aantal klassen ingedeeld. Micro, mini, en professional. Elke klasse heeft zijn eigenschappen en voordelen. De micro drones zijn budgetvriendelijke drones waar je al veel foto- en videoplezier mee kunt beleven. Een micro drone is een compacte drone die niet groter is dan ongeveer 15 cm. Hierdoor past de drone met camera eenvoudig in een tas of rugzak en is eenvoudig overal mee naar toe te nemen. Ondanks de kleine afmetingen en het vriendelijk budget is deze drone uitgerust met een HD camera, die foto- en video-opnames vastlegt op een SD kaartje. Na de landing kun je het SD kaartje uit je cameradrone halen en de opnames op laptop of smartphone bekijken. De maximale vluchtduur, dus van volle tot lege accu, is afhankelijk van je stijl en skills tussen de 6 en 8 minuten.

RTF Ready To Fly

De cameradrones met de aanduiding RTF of Ready To Fly zijn kant en klaar. Je hoeft alleen de propellers te monteren en de propellerbeschermers erop te zetten. Het is natuurlijk altijd een goed idee om de gebruiksaanwijzing van de drone met camera door te nemen. Hierin staan duidelijke alle functie en mogelijkheden van je drone met camera uitgelegd. Na het opladen van de accu’s van zowel de drone en de controller is je cameradrone klaar voor zijn eerste vlucht. Het is raadzaam om de eerste test vlucht buiten op een groot grasveld bij windstil weer uit te voeren. Je hebt dan genoeg ruimte om het vliegen met je nieuwe cameradrone in de vingers te krijgen. De kans dat je ergens tegen aan vliegt en je drone beschadigd is met alle ruimte om je heen minimaal.

FPV First Person View drone

De ultieme dronevliegervaring krijg je door te vliegen met First Person View of FPV. Hierbij zendt de drone met camera via een WiFi zendertje de beelden live uitzendt. Je kunt deze als piloot op de grond ontvangen en via een app weergeven op je smartphone. Zo kun je live zien wat je drone met camera ziet. Je ziet precies waar je cameradrone vliegt. Schuif je smartphone in de houder die op je controller zit en vanaf dat moment zit jij in de pilotenstoel en kun je precies zien waar je drone met camera heen vliegt! Wij leveren een aantal FPV drone’s die Ready To Fly zijn en compleet geleverd worden met een FPV WiFi camera. In de handleiding van je FPV cameradrone vind je instructies voor het downloaden van de smartphone app. Je kunt bij een FPV drone met camera ook naar de website van de fabrikant gaan. Daar vind je de instructies en een QR code om de app te downloaden. FPV wordt ook wel Remote Person View (RPV) of Video Piloting (VP) genoemd.

FPV video bril

Je kunt in plaats van je smartphone ook een FPV videobril gebruiken. Dit maakt de first person experience nog boeiender en levendiger. De beleving om echt te zien wat je drone ziet, wordt met een FPV video bril nog intenser en gedetailleerder. Zorg er bij het kiezen van een FPV video bril voor dat deze compatibel is met de WiFi camera van je drone. Er zijn ook sets van FPS camera en bril die op elke drone die daar geschikt voor is kunt monteren. Twijfel je of dat ook bij de drone van jouw keuze mogelijk is, neem dan even contact op.

Videoresolutie HD en Full HD

De camera’s van videodrones verschillen per type. De voordeligste types drone met camera zijn ondanks hun lage prijs uitgerust met een camera die in HD (1280 x 720 pixels) videobeelden kan maken. HD is een prima resolutie om te starten en het geeft al een beeld met veel detail. Het videomateriaal is prima te gebruiken voor een YouTube filmpje of als video op je eigen website. Stel je hogere eisen aan je beeldmateriaal dan kun je kiezen voor een drone met Full HD (FHD) (1920 x 1080 pixels) Met dit type drone met camera kun je videomateriaal maken, dat door de FHD kwaliteit niet te onderscheiden is van professioneel videomateriaal. Cameradrones met FHD camera’s zijn iets duurder, maar zijn de aanschafprijs zeker waard.

Videoresolutie 2,7K

Voor de video-enthousiasteling en cameradronevlieger die zijn video’s graag wil bewerken is er de 2,7K drone met camera, ook bekend als 1440p of quad HD. Deze drone met camera geeft een beeld met een resolutie die ongeveer 40% hoger ligt dan FHD. Je kunt deze footage in een videoprogramma bijsnijden om de compositie van je beeld te ontdoen van objecten zoals landingsgestel of propellers die je liever niet in beeld wilt hebben. Doordat je met deze drone met camera 2,7K pixels “over hebt”, kun je nog steeds een full HD resultaat creëren. Wil je echt het onderste uit de kan en ga je voor maximale resolutie, dan is 4K UHD voor jou. Video’s met een 4K resolutie hebben echt een bijzonder hoge scherpte. Ook al zit je bij wijze van spreken boven op je scherm bij het afspelen van 4K video, alle details zullen ongelofelijk scherp en gedetailleerd zijn. We zijn dan ook trots dat we een aantal types 4K video drone met camera in onze webshop kunnen aanbieden. Natuurlijk is deze drone met camera voorzien van de laatste technieken, zoals van het snel populair worden First Person View. Hieronder lees je meer over een van onze topmodellen.

Super drone met UHD camera

Een van de best geteste types drone met camera is de DJI inspire 1. Deze professioneel ontworpen drone heeft twee controle units. Een controle unit is bedoeld voor het besturen van de drone en een aparte controle unit voor het besturen van de camera. Je kunt deze drone met camera dus met twee personen vliegen, waarbij de piloot zich kan concentreren op het vliegen en de cameraman de perfecte fotoserie of video vastlegt met de drone met camera. De camera die deze drone aan boord heeft is een Ultra UHD 4K pixel camera. Het video formaat is in stappen instelbaar. HD 1280 x 720p FHD 1920 x 1080 UHD 4096 x 2160p. Foto’s worden door deze drone met camera geschoten met maar liefst 12 Mega pixels resolutie. Het beeldmateriaal wordt opgeslagen op een micro SD kaartje met een maximum capaciteit van 64 GB. Dit is ruim voldoende voor vele foto’s en vele minuten videomateriaal.

Opties DJI Inspire

Het resultaat dat deze drone met camera laat zien, zijn super scherpe foto’s en video’s waar je veel detail in kunt onderscheiden. Dat is juist bij luchtfoto’s en -video’s heel waardevol. Je kunt bij het nabewerken van je foto of video je beeldmateriaal voldoende inzoomen op details, zonder dat je meteen vage foto’s of video’s krijgt. De camera is rond twee assen draaibaar. Een voor de pan beweging waarmee de camera horizontaal draait, een voor de tilt beweging waarmee je de camera van verticaal naar beneden naar horizontaal kunt draaien. De cameraman die de drone met camera bedient, heeft op een professionele manier volledige controle over het opnameproces. Deze videodrone is voorzien van First Person View (FPV) zodat je op je smartphone precies kunt zien wat je aan het fotograferen of filmen bent. De DJI Inspire is een super drone met veel opties en uitstekende specificaties. Een belangrijke optie van deze drone is de GPS tracking unit. Mocht de drone uit zicht en buiten bereik raken dan kun je hem met de de speciale smartphone app eenvoudig opsporen.

Drone met camera opties: thuisfunctionaliteit en GPS

Onze cameradrones zijn uitgerust met verschillende optie. Hieronder bespreken we kort een aantal belangrijke opties. Op deze manier weet je wat er mogelijk is en kun je eenvoudig die cameradrone kiezen, die uitgerust is met de opties die voor jou belangrijk zijn. De thuisfunctionaliteit is bijzonder handig om je drone met camera niet kwijt te raken. Zodra de thuisfunctionaliteit wordt ingeschakeld, vliegt de drone automatisch terug naar de plaats waar ze is opgestegen. Handig voor beginners maar ook voor gevorderden. Een cameradrone die met GPS is uitgerust, weet war hij is. GPS is super handig om ervoor te zorgen dat een drone met camera stil boven een punt blijft vliegen. Dit werkt ook als het waait.

Headless vliegen met een drone met camera

Het gemak dient de mens en dus ook de dronevlieger. Het is in deze tijdje van snelle technische ontwikkelingen niet meer dan logisch dat ook aan een drone met camera steeds meer hulpmiddelen worden toegevoegd. Cameradrones met een headless vliegmodus bijvoorbeeld hebben een ingebouwd kompas. Met dit kompas zorgt de drone met camera ervoor dat zijn neus altijd in dezelfde richting wijst. Dit maakt de drone met camera gemakkelijk te besturen. Je hoeft bij de headless modus niet steeds te observeren wat de voorkant van de drone met camera is. Headless is zeker voor beginners een aanrader om op je cameradrone te hebben.

Vragen en advies

Heb je vragen over een drone met camera, heb je vragen over welke van onze cameradrones te kiezen of wens je een meer technische vraag over een drone met camera te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links