Mini Drones

Mini drones zijn op afstand bestuurbare helikoptertjes met 4 wieken, ze zijn een stuk kleiner dan normale drones. Sommige zijn net zo klein als je hand, terwijl andere een afmeting van 30 cm bij 30 cm hebben. De prijs ligt een stuk lager dan de normale modellen, maar hebben daarom vaak wat minder mogelijkheden. Toch kun je er prima mee rondvliegen, enige modellen zijn zelfs met een camera uitgerust. Voor een apparaat van een dergelijk klein formaat hebben mini drones veel techniek aan boord. Maak nu je keuze en bestel direct of lees eerst de uitgebreide informatie.

Zo werkt de techniek

Drones worden zo licht mogelijk gemaakt zodat er minder vermogen nodig is om op te stijgen. Ook is het materiaal sterk genoeg om tegen een stootje te kunnen. Alle wieken worden aangedreven door een aparte motor. De wieken en motoren zijn precies zo ingesteld dat de vliegmachine in balans in de lucht kan zweven. Vlieg je tegen een object aan, dan kun je de wieken beschadigen. Een beschadiging aan de wieken zorgt er vrijwel altijd voor dat je het toestel niet meer in balans kunt houden in de lucht. De motoren worden aangedreven door een mini accu die je meestal kunt opladen via een usb aansluiting. Veel apparaten hebben stunts voorgeprogrammeerd. Dit betekent dat wanneer je een specifieke combinatie met de joystick uitvoerd, de mini drone bijvoorbeeld een salto in de lucht maakt. Let hierbij op dat je hoog genoeg van de grond vliegt omdat je anders tijdens het maken van de salto op de grond terechtkomt. Ten opzichte van grotere modellen hebben mini drones ook een kortere vliegduur, doordat de (kleine) accu snel leeg raakt.

Kalibreren voor het gebruik

Voor het eerste gebruik, is het belangrijk dat de accu volledig opgeladen is. Net zoals bij andere elektrische apparaten gaat de accu langer mee als deze de eerste keer helemaal vol wordt geladen. De meeste apparaten kun je besturen met de bijgeleverde afstandsbediening. Het eerste dat je doet als je wil gaan vliegen is kalibreren. Per model verschilt het hoe je deze kunt kalibreren, lees hiervoor dus de handleiding door. Kalibreer je het toestel niet, dan zal deze niet stabiel vliegen wanneer je voor het eerst ermee gaat vliegen. De meeste drones kun je ook via een usb kabel aan een computer aansluiten, bijvoorbeeld om updates te installeren. Sommige hebben ook een camera met bijgeleverde sd-kaart waar de beelden op worden opgeslagen. De beelden kun je uitlezen door de sd-kaart in de computer te stoppen, of door aansluiting op de computer.

Verschillende nuttige accessoires en functionaliteiten

De meeste mini drones hebben een vliegduur van rond de 10 minuten. Er zitten vaak ook allerlei slimme technieken ingebouwd. Zo kun je denken aan de mogelijkheid om verschillende stunts uit te voeren, op een vaste hoogte te blijven vliegen of terug naar de controller te vliegen. Vaak worden reserve propellers meegeleverd omdat deze snel stuk gaan wanneer je tegen een object aanvliegt. De schade aan de propellers kun je deels voorkomen door een plastic beschermrand te plaatsen. Wanneer je met deze beschermrand tegen een object vliegt raak je minder snel de controle kwijt, en zullen de wieken niet geraakt worden. Zonder beschermrand zouden de wieken tegen het object aankomen, waardoor het toestel meteen neerstort. De meeste uitvoeringen hebben een bereik van 50 tot 300 meter. Je hebt ook modellen met wielen, die zowel kunnen rijden als vliegen. Meestal werkt het besturen hetzelfde, waardoor je weinig moeite hebt om van de ene drone naar de andere over te stappen.

Het vliegklaar maken

Om de drone vliegklaar te maken moet je de landingspoten met behulp van de meegeleverde schroevendraaier vastmaken aan de onderkant. Zeker als je een beginner bent raden we aan om de beschermranden te monteren. De beschermranden kun je heel makkelijk op de propellers monteren door deze vast te klikken. De meegeleverde sd-kaart kun je ook vast in de mini drone doen. Als er buiten veel wind staat kun je snel de controle verliezen, dus zeker als je een beginner bent is het belangrijk om op een windstille dag te gaan vliegen. Een open veld is een ideale locatie, omdat je dan weinig objecten hebt om tegenaan te vliegen. Ga niet meteen heel hoog vliegen, het duurt enkele uren voor je een goede controle hebt, tenzij je al eerder hebt gevlogen. Hoe hoger je gaat hoe groter de kans is dat je de controle kwijtraakt, en vanaf een flinke hoogte kan de val veel schade aanrichten.

Syma x5: een top mini drone

Wil je een mini drone kopen, maar weet je niet welke je moet kiezen? De Syma serie, bijvoorbeeld de X5SC, is een veel verkocht model met camera, met een vliegduur van zes tot acht minuten. De drone beschikt over een camera met een resolutie van 1280 x 720 px en heeft een maximaal bereik van 50 meter. Je kunt natuurlijk ook een model zonder camera kiezen. Bij de drone krijg je standaard een beschermrand voor de wieken meegeleverd en een set extra wieken. Ook krijg je een pakketje met kleine onderdelen, zoals een schroevendraaier, een sd-kaart lezer, de usb oplaad kabel en landingspoten.

Vragen en advies

Heb je vragen over een product of moeten wij je helpen bij het maken van de juiste keuze? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links